Ez egy nagyon egyszerű alaprecept - elsőre mégsem jött össze.
Részemről tortakrémnek használtam.
Hozzávalók:
- 20 dkg Csokoládé (amilyet épp szeretnél)
- 2 dl Habtejszín
Elkészítés:
- A tejszínt a mikróban langyosra melegítjük
- Feloldjuk benne az apróra tört csokoládé 2/3-át, és simára keverjük. Ha nem olvadt fel teljesen a csoki, pár másodpercre még visszarakjuk a mikróba
- Feloldjuk benne a maradék csokit, az egészet simára keverjük. Lehetőleg tovább már ne melegítsük
- 2-3 órára hűtőbe rakjuk a krémet
- Robotgéppel habosra verjük a kész krémet. 1-2 perc alatt kemény krém állaga lesz. Ne verjük tovább, nem vajat akarunk gyártani.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése