Habos csoki ganache

Ez egy nagyon egyszerű alaprecept - elsőre mégsem jött össze.
Részemről tortakrémnek használtam.


Hozzávalók:

  • 20 dkg Csokoládé (amilyet épp szeretnél)
  • 2 dl Habtejszín

Elkészítés:
  1. A tejszínt a mikróban langyosra melegítjük
  1. Feloldjuk benne az apróra tört csokoládé 2/3-át, és simára keverjük. Ha nem olvadt fel teljesen a csoki, pár másodpercre még visszarakjuk a mikróba
  1. Feloldjuk benne a maradék csokit, az egészet simára keverjük. Lehetőleg tovább már ne melegítsük
  1. 2-3 órára hűtőbe rakjuk a krémet
  1. Robotgéppel habosra verjük a kész krémet. 1-2 perc alatt kemény krém állaga lesz. Ne verjük tovább, nem vajat akarunk gyártani.

Megjegyzések