Málnakrémes brownie




Pár hete, a kedvenc kolléganőm megjelent némi cukrászdai brownieval. Ennek pluszban egy nagy adag pisztáciás ganache volt a tetején.

Ez azóta is piszkálta a kíváncsiságomat. Így most nekiálltam. De nem pisztáciával, hanem málnával.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A megsűlt tepsi brownie-t ne vegyük ki a tepsiből, hanem tepsistül rakjuk a hűtőbe 2-3 órára
  2. A málnából csináljunk mag mentes málnalevet (én egy szitán paszíroztam át - a gyümöncscentrifuga jobb ötlet)
  3. Egy kis lábasban a pektinnel sűrítsük be, a víz jó részét forraljuk el. Hagyjuk hülni (nem kell teljesen kihülnie)
  4. A málnánkhoz öntsük hozzá a tejszínt, keverjük egyneműre, majd melegítsük vissza. Még épp ne forrjon.
  5. A málnás tejszínt öntsük rá az apróra tört fehércsokira és addig keverjük, amíg a csoki teljesen elolvad (a csokit javasolt üvegtálba törni, hogy ha esetleg a ganache masszánk nem olvadna teljesen fel, be tudjuk tenni pár másodpercre a mikróba)
  6. A kész ganache-t terítsük el egyenletesen a brownie tetején. Tegyük az egészet 5-6 órára a hűtőbe.
  7. Ha kihült, kiszedhető a tepsiből és szeletelhető.



Megjegyzések