Pár hete, a kedvenc kolléganőm megjelent némi cukrászdai brownieval. Ennek pluszban egy nagy adag pisztáciás ganache volt a tetején.
Ez azóta is piszkálta a kíváncsiságomat. Így most nekiálltam. De nem pisztáciával, hanem málnával.
Hozzávalók:
- Egy tepsi brownie: https://apasuti.blogspot.com/2024/05/brownieblondie.html (itt most picit trükköztem. A kakaóból 30g-ot lecseréltem fekete kakaóra. Szerintem legközelebb mégtöbb megy bele)
- 250g friss málna
- 1 tk pektin
- 500g fehércsoki
- 200g zsíros tejszín (30-35%)
Elkészítés:
- A megsűlt tepsi brownie-t ne vegyük ki a tepsiből, hanem tepsistül rakjuk a hűtőbe 2-3 órára
- A málnából csináljunk mag mentes málnalevet (én egy szitán paszíroztam át - a gyümöncscentrifuga jobb ötlet)
- Egy kis lábasban a pektinnel sűrítsük be, a víz jó részét forraljuk el. Hagyjuk hülni (nem kell teljesen kihülnie)
- A málnánkhoz öntsük hozzá a tejszínt, keverjük egyneműre, majd melegítsük vissza. Még épp ne forrjon.
- A málnás tejszínt öntsük rá az apróra tört fehércsokira és addig keverjük, amíg a csoki teljesen elolvad (a csokit javasolt üvegtálba törni, hogy ha esetleg a ganache masszánk nem olvadna teljesen fel, be tudjuk tenni pár másodpercre a mikróba)
- A kész ganache-t terítsük el egyenletesen a brownie tetején. Tegyük az egészet 5-6 órára a hűtőbe.
- Ha kihült, kiszedhető a tepsiből és szeletelhető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése